tiistai 17. huhtikuuta 2018

Ruokapöydän maalaus kalkkimaalilla

Ihana kevät ja sisustusinto. Juuri tällä hetkellä minulla on meneillään lasiterassin täydellinen tyhjennys. Ajattelin aloittaa  terassin sisustamisen "puhtaalta pöydältä".

Mutta myös sitä ennen on ehtinyt tapahtua.
Olohuoneen käytettynä ostettu ruokapöytä oli siististi maalattu  kiiltävän mustaksi. Sillä värillä mentiin tyytyväisenä hetki, kunnes mielessä alkoi hahmottua pöydän  maalaminen mattapintaiseksi kalkkimaalilla. Vanha väri näkyy ainakin tässä postauksessa, klik.

Jostain syysä aloitan kaikki maalausprojektini silloin, kun mieheni lähtee matkalle. Johtuisikohan siitä, ettei hän ainakaan pääse kieltämään maalausta tai neuvomaan tekemisiä.

Kalkkimaalilla maalaaminen on niin ihanan helppo aloittaa. Se sopii hyvin omaan luonteeseeni, joka on "kaikki valmiiksi heti".  Pohjustustöitä ei juuri tarvita ja jälki voi hyvin olla vähän sinne päin. Minun mielestä. Maalia minulla oli jäänyt aiemmasta projektista. Samoin vahaa. Vaha on muuten ihan ehdoton, jotta pinta kestää kulutusta.


Lattialla olevan taulun sai lahjaksi mieheltäni. Ongelma taulussa on se, että en raski sitä vielä seinälle ripustaa. Taiteilija on nimittäin maalannut myös levyn toiselle puolelle, ja pidän myös siitä erittäin paljon. Nyt haluan hetken vaihdella taulun puolia tunnelman ja mielialan mukaan.Alla kuvassa tuotteet, joita käytin. Vintage paintilta löytyy  myös hiontasieni, jolla voi hioa maalipintaa tarvittaessa.


Itse pidän pöydästä nyt enemmän. Kiiltävä musta on aika kovan näköinen ja tämä tumman harmaa mattapinta on huomattavasti pehmeämmän näköinen

Ja mikä oli miehen mielipide, kun saapui matkaltaan. Rehellisesti sanottuna, luulen ettei ole huomannut maalaamista vielä ollenkaan. Mitään kommenttia ei ainakaan ole kuulunut. Tai ehkä hän on vaan niin tottunut vaihtuviin näkymiin, ettei enää jaksa kommentoida.

Kivaa loppuviikkoa <3

6 kommenttia :

 1. Mä kans haluaisin tehdä saman. Kestääkö kalkkimaali hyvin pyyhkimistä kostealla?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kestää pyyhkimistä, mutta pitää ehdottomasti käyttää sitä vahaa. Muuten ei kestä. Suosittelen rohkeasti kokeilemaan, jos nykyinen ei miellytä :)

   Poista
 2. Kylläpä näyttää hyvältä - vaalean ja tumman kontrasti <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti, tykkään itsekin kovasti nyt :) Kivaa loppuviikkoa <3

   Poista
 3. Tosi hyvältä näyttää ja kuten sanoit, tuo pinta on nyt pehmeämmän näköinen. Vaikka minäkin touhotan sitä ja tätä, en ole vielä koskaan testannut kalkkimaalia...pitäisi kyllä.
  Ihanaa tiistai-iltaa Sari <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt touhotat jotain kalkkimaalillakin, niitähän saa muuten nykyään suihkeenakin :) Ihanaa iltaa ja loppuviikkoa <3

   Poista