Katujuhlat

Viime viikonloppuna vietettiin venetsialaisia, veneily- ja mökkikauden päätösjuhlaa. Meidän naapurustossa niitä kutsutaan katujuhliksi. Tänä vuonna katujuhlat järjestettiin 14. kerran.
Samalla porukalla on kokoonnuttu  14 kertaa yhteen syömään ja juhlimaan. Niihin vuosiin on mahtunut paljon hauskoja tapahtumia. Parhaiten ajan kulumisen huomaa lapsista. On ollut pieniä lapsia, vauvoja, osa syntynyt vasta matkan varrella. On käyty imettämässä ja nukuttamassa lapsia. Mietitty, kumman aikuisen vuoro on mennä aikaisemmin lasten kanssa nukkumaan. Nyt pienet lapset ovat teinejä ja osa istuu aikuisten pöydässä seurustellen. Jotkut ovat lähteneet opiskelemaan, mutta tuleva kotiin katujuhliin.  Enää ei ole nukutettavia lapsia ja ainakin meillä  haluaisivat valvoa aikuisia pidempään.

Aiemmin katujuhlien päävastuu oli vuorotellen jokaisella talolla. Tänä vuonna palattiin alkuperäiseen ideaan eli kadulle. Kohdan saivat lapset päättää, merkitä ruksilla. Jokainen toi itselleen pöydän ja tuolin. Kävimme yhdessä kaupassa ostamassa tarvittavat ruuat. Illan tarjottavat pidimme niin yksinkertaisena, että pysytyimme valmistamaan ruuan kadulla. Lapsille hodarit, aikuisille makkaraa. Lisäksi salaattia ja patonkia. Kahvin kanssa pullaa ja lapsille karkkia.















Illan pimetessä sytytetään lyhdyt kadulle. Tänä vuonna myrsky tosin aiheutti  hieman päänvaivaa. Mutta onneksi ei satanut vettä.

Näin meidän kadulla  järjestetään juhlat. Pääosassa ei ole kaunis kattaus eikä ruoka vaan yhdessäolo. Ja lapsista tämä on parempaa kuin joulu. Juhla, jota odotetaan innolla.

Onko muilla samanlaisia perinteitä?






Habitare-lippuarvonta

Syksyn suuri sisustustapahtuma eli Habitare-messut on taas 7. - 11.9.16  Helsingin Messukeskuksessa. Tänä vuonna pääsen itsekin inspiroitumaan. Lisäksi minulla on kaksi lippua teille lukijoille arvottavaksi.





 Yhden lippupaketin (2 lippua) arvontaan voit osallistua kommentoimalla komenttikenttään.  Arvonta loppuu 1.9. klo 22.  Lipulla pääsee Habitareen ja kaikkiin samanaikaisiin tapahtumiin (ValoLight, ArtHelsinki, Antiikki, HifiExpo).

Etukäteen ohjelmatarjontaan voit tutustua www.habitare.fi.

Onnea arvontaan ja leppoisaa sunnuntaita!

 


Mökin vierasmaja

Onko kellään muistikuvaa sellaisesta  kun "elokuun lämpimät yöt"? Muistanko väärin, onko sellaisia ollut joskus? Sitä  pohdiskelin tänään, eikä mitenkään liitty aiheeseen.

Aiheena on nimittäin meidän juuri valmistunut vierasmaja mökillä. Taisin kuulla ensimmäisen kerran mieheni suusta kommentin "on tämä kyllä hieno". Ja hieno siitä tuli, minunkin mielestä.

Vierasmaja tehtiin valmiina olevaan tilaan, joka oli aiemmin lähinnä romuvarasto. Toisessa osassa oli ulkovessa. Ulkovessan korvasi viime vuonna hieman modernimpi ja sijaintiakin vaihdettiin. Tilat yhdistettiin ja tyhjäksi jäi iso huone remontoitavaksi. Huoneeseen tehtiin lämpöeristykset ja sähkötyöt. Seinät ja katto verhoiltiin laudalla. Olisikohan ollut pintasahattua lauttaa, ei kuitenkaan raakalautaa. Lattia tehtiin myös laudasta. Ja kaikki maalattiin valkoiseksi. Kaksi ikkunaa ja uusi ovi. Ja niin romuvarastosta syntyi ihanan raikas vierasmaja.











Kaikki kalusteet ovat vanhoja. Ainoastaan Ikean lamput ovat uudet.

Ja vielä muutama ennen-ja-jälkeen vaihe.








Pientä pintaremonttia siis tehty.
Lisäksi  muutama ulkokuva, ennen ja jälkeen.






Sisustus ja kalusteet ovat vielä kesken. Sängyt tietysti ostetaan. Mutta muuten sistustetaan vanhalla ja uudella vain, kun jotain sopivaa sattuu eteen. Ajan kanssa.


Tämä remontti oli mökin tämän kesän suurimpia.  
Ja nyt odotan innolla ensi kesää ja ystävien vierailuja.





Saunamökki

Täällä taas, blogin puolella. Loma ja mökkielämä on tehnyt tehtävänsä. Arki ja kotielämä on ihan kivaa. 
Tosin oma ulkonäkö vastaa selkeästi monen viikon mökkeilyä. Ja kaipaa ehkä hieman ammattilaisen käsittelyä.

Mökki oli myös tänä kesänä varsinainen työmaa ja valmistakin on tullut.

 Aloittelen kuitenkin helpoimmasta eli saunasta ja saunaterassista. Siellä ei ole uutta kun terassi. Mutta tästä ei taida paljon aiempia kuvia olla. Saunan raput ja terassi valmistuivat muutama vuosi sitten, ensimmäisenä remonttikohteena. Tänä kesänä olemme käsitelleet puuöljyllä nämä pinnat.











Rinne oli puiden kaatamisen jälkeen heinittynyt. Nyt siihen on istutettu ruusuja, havuja, hortensioita, vuorenkilpiä ja maanpeitekasveja.

Emme tietenkään tajunneet aiemmin rinnettä muokata ja nyt sinne ei enää koneella päässyt.  Joten istutusalue oli pakko toteuttaa omilla vähäisillä taidoilla ja hurjalla työmäärällä. Pidetään siis peukkuja, että kasvit jäävät eloon ja jopa hieman kasvaisivatkin.

No, joka tapauksessa tuossa terassilla on aika kiva istua saunan jälkeen ja ihailla upeaa luontoa. Ja tulevaisuudessa ehkä niitä istutuksia...

Reipasta viikkoa, lomalta palanneille ja lomailijoille!