Loma-arkea Espanjassa

Olemme kotiutuneet sateiseen Suomeen. Mutta palataan vielä Espanjan lämpöön. Ajattelin muutamin sanoin ja kuvin kertoa, miten kulutamme aikaa, kun lomailemme omassa asunnossamme. Vaikka muutama kaupunki Alicanten maakunnasta on jo tullut tutuksi, emme toistaiseksi ole tehneet vielä pitempiä reissuja sen ulkopuolelle. Ehkä sitten joskus tulevaisuudesa. Itse maakunnan pääkaupunki, sekin nimeltään Alicante, oli vielä tähän asti käymättä. Mutta ei enää. Siitä kerron myöhemmin enemmän.

Mutta millaista siis "arki" lomallamme on?

Minulle ylellisyyttä on aamulenkki meren äärellä, virkistävä uinti ja sen jälkeinen aamupala.

Lapsille riittää kiireettömät aamutoimet, lastenohjelmat ja aamupala. Ja sen jälkeen altaalle. Altaalla on aina tilaa eikä ole tarvetta aamutuimaan varata omia paikkojaan.



Mieheni käy urheilukentällä treenaamassa ja päättipä ostaa nyt myös golfmailatkin.

Joka kerran teemme myös kävelylenkkejä luonnossa. Eurooppapuistosta on tullut lasten suosikki.




Itse jaksan ihastella kasveja ja kukkia. Niin erilaisia kuin Suomessa.


Suolajärvien rannalta löytyy myös luonnonpuisto, jossa on puiden reunustamia ja osin kattaviakin kävelyteitä sekä lintutorneja bongareille.



Shoppailu hoituu yhdessä Espanjan suurimmassa ostoskeskuksessa ZeniaBulevardilla.
Huomaatteko muuten, että kulta ja hopea ovat edelleen in kesän kenkämuodissa.






Tyttäreni bongasi hauskan laitteen ostoskeskuksesta. Kyse oli automatista, joka tulostaa instagram-kuvia. Laitetaan oma käyttäjänimi koneeseen, sen jälkeen valitaan kuvista mieluiset ja lopuksi tulostetaan kuvat. Hauska idea, mutta ei ihan halvimmasta päästä - yksi kuva maksaa yhden euron. 


Yritämme aina testata mahdollisimman paljon uusia ravintoloita, mutta käymme silti myös omissa suosikkipaikoissamme. Mukaan mahtuu tietenkin illallisia omalla terassilla, rauhallisia iltoja kuutamoa katsellen ja tunnelmasta nauttien. Paikalliset ruokakaupat ovat itselleni edelleen ihmetyksen aihe ja voisin viettää niissä tuntikausia, löytöjä etsien.





Hienoa on tietty myös se, että saa viettää lomansa itse sisustamassaan asunnossa. Ja suunnitella samalla joitain pientä lisää. Lomailua helpottaa sekin, että omat tavarat odottavat jo perillä valmiina. Ja jos jotain puuttu, ainahan sen voi sinne hankkia.



Casa Mimiin tullaan lomailemaan, lepäämään ja nauttimaan elämästä.
















21 kommenttia

  1. Ihanan leppoisa postaus!
    Juuri tätä elämä täällä on!
    Ja löysitte La Matan luonnonpuistoonkin! Kiva!
    Tuo piikikäsrunkoinen puu pumpulipalloineen on pullokapokki.
    Kukkivat loppukesästä jouluun valtavan suurilla upeilla kukilla.
    Ja punainen on lamppuharjapuu!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti <3. Ihmettelinkin kovasti tuota puuta. Nyt siis tiedän. Ja toivottavasti näen loppukesällä sen kukat :)

      Poista
  2. Aivan ihania kuvia ja matkamuistoja ♡
    Kivaa alkavaa viikkoa!

    VastaaPoista
  3. Kivoja kuvia olet osannut ottaa ja myös kerrot mielenkiintoisesti. Voi kunpa joskus pääsisi tuonne :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Marita! Siellä se odottelee, alat vaan suunnittelemaan ajankohtaa :)

      Poista
  4. Espanja on myös meillä lemppari maa.Vasta laitoin omaan blogiin päivitystä Lontoon reissulta.Viikon päästä lähden taas matkalle.Kesällä sitten omalle lomalle☺

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täytyy käydä kurkkaamassa. Kuullostaa aika mahtavalle, kivoja juttuja siis sinulla tiedossa!

      Poista
  5. Espanja on myös meillä lemppari maa.Vasta laitoin omaan blogiin päivitystä Lontoon reissulta.Viikon päästä lähden taas matkalle.Kesällä sitten omalle lomalle☺

    VastaaPoista
  6. Nyt alkoi mieli tehdä reissu tuonne Espanjaan. Lomailimme viime vuonna Torreviejassa ja tuolla ostoskeskuksessa tuli vierailtua muutamaan otteeseenkin. Tälle kesälle ja talvelle tiedossa muita "rahareikiä", joten matka tuonne taitaa kuitenkin jäädä vielä haaveeksi...mutta ehkä jo ensi vuonna?!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllähän sitä ehtii ja suunnitteleminen on jo puoli matkaa, kai :)

      Poista
  7. Mitäpä sitä lomalta mitään muuta enää osaisi toivoakaan <3. Ihanaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näin on. Ja jollain toisilla reissuilla voi käydä katsomassa maailmaa. Tuolla ladataan akkuja :)

      Poista
  8. Oi miten ihana postaus! Kiva päästä kurkkimaan millaisia juttuja
    teette lomalla arkisin. Kuinka kauan lomailitte tällä kertaa, käyvätkö
    tytöt paikallista koulua? Itsekin haaveilen, että voisimme ostaa
    oman asunnon Espanjasta, rakastan niin tuota maata. Olen nuorena tyttönä
    asunut pari vuotta Madridissa ja espanjan kielikin on vielä joten kuten
    muistissa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti. Itse olin kaksi viikkoa, perhe oli viikon. Lapset on vielä sen verran pieniä, että viikko onnistuu koulusta ihan hyvin. Mutta tuolla on kyllä skandinaavinen koulu, johon mahdollista päästä jos pidempään oleilee. Sinne vain katselemaan, niin unelma saattaa yllättäin toteutua :)Meillä vanhempi lapsi aloittaa espanjan kielen opiskelun ensi vuonna. On sitten vanhempien apuana kieliongelmissa:)

      Poista
  9. Kuulostaapa ihanan leppoisalta lomalta ja paikka vaikuttaa viehättävältä. Lomamökki lämpimässä on kyllä varmasti ihana toteutunut haave:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sitä se juuri on, lomamökki. Siellä saa levätä ja nauttia lämmöstä :)

      Poista
  10. Vitsi noita kaikkia upeita kenkiä ja teidän kaunista asuntoa. Ihan mahdotonta kun kevät ei vaan suvaitse saapua, talvi oli ehkä väsyttävin ikinä ja nyt aurinkoa saa odotella ja odotella, höh.

    Hauskaa vappua Sari <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No sanoppa muuta. Aika kohtuunto on kiusata näillä keleillä, höh ja pöh. Minua vähän lohduttaa se, että on kolmen matkan lentoliput takataskussa :)
      Samoin Tiia, hauskaa vappua <3

      Poista
  11. Löysin tänään ensi kertaa blogiisi, kun kuvahaulla etsin lepakkotuolia. Kertoisitko, mistä olette hankkineet tuon ihanuuden? Itse yritän kääntää miehen päätä ja päästä eroon tv-huoneen möhkälevuodesohvasta, jossa ei koskaan edes kukaan nuku! Haluaisin tilalle yhden tai kaksi lepakkotuolia. Olisi huomattavasti kevyemmän näköiset ja helpompi siivota, kun ei tarvisisi siirrellä tuota sata kiloa (?) painavaa sohvaa..
    Hauska yhteensattuma on, että mekin hankimme Espanjasta Fuengirolasta asunnon pari vuotta sitten. Onneksi on Malagan Ikea! Taitaa meidän asunto olla kuin Ikean kuvastosta.. :) Meillä reissu odottaa touko-kesäkuun vaihteessa. Silloin vastassa on ainakin varma aurinko!

    VastaaPoista
  12. Ihana kun löysit :) Olen ostanut lepakkotuolin Perobasta jo jokunen vuosi sitten. Halusin sillä korvata juuri möhkälemäisen lepotuolin. On tosi kiva, kun sitä voi siirrellä mielensä mukaan :) Ikea on Espanjassa kyllä tarpeen. Itse en mieleisiä huonekaluja sieltä oikein tahdo löytää. Ihanaa reissua Espanjaan, mekin lähdetään taas kesäkuussa :)

    VastaaPoista