perjantai 18. joulukuuta 2015

Valaisinhaaste

Sain Kristallikimara-blogista kivan haasteen osallistua Taloon.comin sisustusniksit -valaisinhaasteeseen

Tuli heti mieleeni omat valaisinongelmani. Meillä on 90-luvulla rakennettu omakotitalo, jossa on kattolämmitys. Tämä on aiheuttanut  harmaita hiuksia monesti. Ison remontin jälkeen esimerkiksi keittiön kattovalaisin ei ole mieleisellä. Eikä sähkömiehet aneluista huolimatta halunneet porailla kattoon reikiä, jotta lampun olisi voinut siirtää pidikkeellä. Katossa kun risteilee sähköä ja lämmityskaapeleita. En tiedä miten yleisesti kattolämmityksiä vielä tehdään. Ja onko muilla ollut samanlaisia ongelmia.
Mutta kerron nyt, miten olen ratkaissut ongelman ruokailutilan kohdalla. Siellä  lampun paikka menee auttamattomasti väärälle kohdalle. Ei siis pöydän päälle, niin kuin tapana on. Ja ruokapöytä ilman yllä olevaa valoa on mielestäi kovin vajaa.
Olin haaveillut pitkään varrellisista valaisimista, joita voisin paremmin kohdentaa pöydän päälle. Katsellut monia ulkomaisia sisustussivustoja, joista olisin voinut valaisimen tilata.
Mutta "kaikki heti" sisustustyylillä päädyinkin alla olevaan valaisinratkaisuun. Olen ollut valaisimeen kyllä tyytyväinen. Ei toki olisi ollut ensimmäinen valintani, jos olisin saanut valita kaikista ihanista kattoon ripustettavista valaisimista. Ja edelleen hieman alkuperäinen ajatus mielen sopukoissa seikkailee.Taloon.comin valikoimaa selatessa bongasin tyyliä, jota olin alunperin miettinyt tähän kyseiseen tilaan. Tämä Cyklist-valaisin  miellyttää kovasti.kuva taloon.com


Tai entä jos olisinkin laittanut pitkälle seinälle kellon kummallekin puolelle kaksi  pitkävartista seinävalaisinta. Tarpeeksi korkealle, jotta olisivat valaisseet pöydän?


Tyyliltään sama kuin tämä Nordlux Arki-valaisin.

kuva taloon.com


Jätän nämä ideani vielä hautumaan hetkeksi.

Tällä kirjoituksella osallistun  Taloon.comin  sisustusniksit kilpailuun. Haastan mukaan ideoita jakamaan Satuelmään blogin.

Ihanaa viikonloppua!

11 kommenttia :

 1. Kaunis tuo iso valkoinn valaisin.
  Kivaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 2. Kauniilta näyttää ja valaisin saakin olla isohko ruokapöydän päällä. Hienosti olet asian ratkaissut. En ole aiemmin kuullut kattolämmityksestä, mielenkiintoinen asia, miten lämmittää taloa sitä kautta. Ihan piti välissä googlailla asiaa ja löysin paljon hyvää sen suhteen. Miksi meillä ei ole hitsi kattolämmitystä!

  Teillä niin kauniin valoisaa, meillä nyt jotenkin sisustus muuttui vain tummemmaksi.

  Mukavaa viikonloppua <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sisustus voi hyvin olla tähän aikaan vuodesta tumma, niin kuin lämmin pesä :) No mä voin antaa ton kattolämmityksen teille :) Meillä on siis lattia- ja kattolämmitys ja lattia on ehkä se pääsääntöinen lämmittäjä. Pitääpä itsekin googlata :)

   Poista
 3. Hui, minkä haasteen heitit. On mulla kyllä yks vaiasinidea (tai DIY), jonka olen tainnut jo julkaistakin, mutta katsotaan mitä vielä kehittelen. Kiitos vaan haasteesta ja oikein tunnelmallista viikonloppua!

  VastaaPoista
 4. Hieno juttu ja kyllä nuo valaisimen paikat saavat joskus aikaan harmaita hiuksia ja ärsyttää, kun niitä pitää kotikutoisin konstein kehitellä, jotta jotenkin toimisivat:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä ja kuka niitä sitten asentaa, se aina ongelma :)

   Poista
 5. Ehkä harvinainen tuo lämmitysmuoto katossa.Mun tädillä oli joskus tuo lämmitys.Siinä saakin miettiä miten asentaa lamput kattoon,mutta tuo näyttää ainakin hyvännäköiselle tuossa keittiön tilassa oleva.Lamppu on myös hyvännäköinen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En aiemmin ole edes miettinyt koko kattolämmitystä :) Mutta tosiaan haasteita on se on antanut lamppujen suhteen. Mutta eipä voi mitään, näillä mennään :)

   Poista
 6. Ehkä harvinainen tuo lämmitysmuoto katossa.Mun tädillä oli joskus tuo lämmitys.Siinä saakin miettiä miten asentaa lamput kattoon,mutta tuo näyttää ainakin hyvännäköiselle tuossa keittiön tilassa oleva.Lamppu on myös hyvännäköinen!

  VastaaPoista