maanantai 3. elokuuta 2015

Mökkisaunasta infrapunaan

 Töihin paluu, pelistä näkyvä naama näyttää läikikkäältä. Housut (ja kaikki muutkin) kiristää. Hiukset roikkuvat epämääräisesti. Onko tuttu tunne? No minulle ainakin. Joka kesä. Mieli on kyllä rentoutunut. Mutta viiden viikon mökkeily ja huoleton elämä on tehnyt tehtävänsä.

Ensimmäinen askel ja apu tähän romahduksen minulla on yleensä infrapunasauna.  

Ottamatta kantaa sen niin suuresti kehuttuihin ominaisuuksiin, jaan omat kokemukseni saunasta. Ensinnäkin, sieltä tulee ulos pirteänä. Kuumuus ei ole niin kova kuin tavallisessa saunassa. Toiseksi, iho on saunan jälkeen pehmeän tuntuinen. Ja kolmanneksi, siellä todellakin virtaa hiki.

Käytän kuitenkin saunaa vain urheilun jälkeen. Lenkkeilyn, pyöräilyn tai jonkun muun, mistä tulee hiki. Oman kokemukseni mukaan ilman urheilua ja edeltävää hikoilua sillä ei ole samanlaisia vaikutuksia.

Meille sauna tuli aikoinaan juuri parantamaan uhreilun jälkeistä palautumista. Miehelle. Itse uskon vahvasti selluliittia poistavaan vaikutukseen. Juu, juu. Ja kuulemma hiuksetkin voivat hyvin ja kasvavat, kuulin puhuttavan kerran.Sauna varusteisiin muuten kuuluu ulkovalot, sisävalot, tunnelmavalot (valon voi valita halutun tunnelman mukaan), sekä radio.  Infrapunasaunan voi sijoittaa periaatteessa minne vain. Mistä löyty sähköpistoke. Meillä se on sijoitettu erilliseen rakennukseen, missä sijaitsee myös meidän punttisali.

Eli kaikki edellytykset terveelliselle elämälle löytyvät hyvinkin lähdeltä. 
Jospa sitä taas aloittaisi.

Tämä oli siis se ensimmäinen askel, muutamia olisi vielä otettavana.

Onko teillä kokemusta infrapunasaunasta? Olisi kiva kuulla.
6 kommenttia :

 1. Tämäpä kuulostaa mielenkiintoiselta. Omasta salista haaveilen minäkin ja johionkin sen aion mahduttaa toivon mukaan jossain vaiheessa :) Mukavaa viikkoa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen lämpimästi. Satsaus pieneen ylellisyyteen kodissa kannattaa varmasti. Ihanaa viikkoa myös sinulle!

   Poista
 2. Täälläpäin ei ole kokemusta infrapunasaunasta, vaikka kaverilla on sellainen asunnossaan. :) Yleensä ollaan isolla porukalla oltu siellä, että ei ole viitsinyt lähteä keskenään kokeilemaan! Mukava ois joskus kokeilla, näyttää ja varsinkin kuullostaa hyvältä. ^^

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No eipä sitä varmaan viitsi itsekseen sinne lähteä istumaan :) Mutta jos tulee joskus mahdollisuus niin suosittelen.

   Poista
 3. En ole koskaan kokeillut infrapunasaunaa mutta pitäisi selvästikin kokeilla :) Hauskaa viikonloppua :)

  VastaaPoista