Kalkkimaalausta, taas

Ajattelin kokeilla valmista kalkkimaalia Calk Paintia, mökin mäntykalusteisiin. Mutta ensin oli tehtävä  koemaalaus kotona. Punttisalihuoneessa ollut vanha mäntyinen säilytyskaluste sai nyt uuden ilmeen. Tätä koekäytetään viikko, katsotaan kestääkö väri käyttöä vai naarmuuntuuko. Pieni naarmu tuli jo  - liekö olisi kestänyt paremmin, jos olisi kuivunut kauemmin.  Myyjä kyllä vakuutti, että väri kestää. Olen aiemmin maalannut seiniä Kalklitir-maalilla ja jämillä maalaillut huonekaluja. Ikean puisessa lasten leluarkussa maali ei valitettavasti pysynyt.

Väri on ehkä hieman tumma mökille, joten taidan ostaa samaa maalia pienen valkoisen purkin ja sekoittaa värit.











Kuvissa näkyy hieman korjausmaalauksen tummempia läiskiä, jotka vielä kuivumassa.
Maalia pintaan sai myöskin älyttömän vanha kori, joka oli maalattu jonkun toimesta vihreäksi. Ja en olisi maalannut kantokahvoja, ellei nekin olisi olleet puoliksi vihreät. Jos ihmettelette. Vanhaa vihreääkin näkyy vielä. No, joskus vaan ei jaksa ihan loppuun saakka...

 Ihanaa viikonlopun alkua. Ja vielä olisi  hetki aikaa osallistua
 arvontaan, joka löytyi siis  täältä.






Pizzakivi

Olemme syöneet normaalia enemmän pizzaa viime päivinä. Ostin miehelleni hääpäivälahjaksi pizzakiven (hyvä idea, eikö). Ajatukseni oli, että käyttäisimme sitä mökillä kesäkeittiössä. Mutta nyt olemme tietysti testailleet sitä kotona grillissä. Ihan kiva, siinä tulee oikeasti hieman rapeampi pohja.
Ja toki sitä voi käyttää myös normaalissa uunissakin. Talvella voisin kokeilla sitä leivinuuniin.

Koristeomenapuut aloittivat kukintansa eilen terassin vieressä ja oli mitä mainion päivä järjestää rennot pizzabileet naapureiden kanssa.











Jännittävää loppuiltaa. 

Ja muistakaa käydä osallistumassa arvontaan, tästä.


Helpotusta helteeseen

Meidän aiempi auringonvarjo oli mennyt aivan homeeseen ja rikki kaiken lisäksi. Onko mitään niin ärsyttävää,  vaikea hävittää kaiken lisäksi. Ja kun autoni ei eilen liikkunnut tarkoituksella mihinkään, annoin miehelleni tehtävän käydä matkalla Jyskissä ostamassa uusi varjo. Ihan saman minkälainen, kunhan se on valkoinen. Aika hyvä suoritus, tykkäsin kovasti täsä uudesta yksilöstä. 

Lasiterassille olen laittanut viime vuonna Ikeasta ostetun verhotangon ja verhot. Antaa ihan pienen helpotuksen pahimmalle paahteelle.









Meillä on kyllä niin kuuma terassi, että oikeastaan näillä lämpötiloilla ainoa vaihtoehto on sisätila ja viilennys täysille. Tai sitten mennä merenrantaan. Ja meidän neidit ovat päättäneet lähteä nyt uimaan, joten sinne sitten. Vesi on kuulemma ihan lämmintä.






Mökkillä

Kesän tulevaa työleiriä on taas käyty katsastamassa.  Treffit oli sovittu työmiesten kanssa ja aikatauluja  sovittiin piha- ja terassitöille. Mutta ensimmäinen suurempi asia siellä onkin porakaivon teko. Aika hinnakasta puuhaa. Mutta varmaan sen arvoista. Tulevaisuudessa sinne siis tulee hanasta täysin kelvollista vettä. Sisälle, saunalle ja vielä kesäkeittiöönkin. Ja tähän liittyen, aivan puun takaa minulle (vaikka vähän olin salaa toivonutkin) mieheni ilmoitti, että keittiö kannattaa nyt uusia. Jee,  pääsen keittiösuunnittelupuuhiin siis.

Lastenhuonetta ja työtilaa onkin vähän jo kuvailtu tänne, tässä muutamia muita otoksia. Puhelimella kuvattu, joten pahoittelen laatua.


















Ja valkoista maalia on  sudittu urakalla. Miksei kukaan ole aiemmin kertonut telalla maalaamisen ihanuudesta. Tulee huomattavasti parempaa jälkeä nimittäin. Innostuin maalailemaan vähän ekstraakin siitä ilosta.

Katon ja seinien kimppuun emme ole vielä päässeet, mutta sekin päivä koittaa lähitulevaisuudessa.
Mutta nyt on arki ja voi lepäillä hieman. 




Päivän opetus

.Nyt on käyty hakemassa lepakkotuoli. Mustat jalat ja valkoinen istuin. En malttanut olla mallailematta valkoista päällistä meidän aiempaan lepakkotuoliin. Tämä uusi yksilö matkaa mökille. Jätän sinne  jalkojen kokoamisen. Mikä muuten on varsinainen älykkyystesti.







Vihdoin yksi orpona seikkaillut talja pääsi käyttöön. Sopii juuri tämän tuolin pariksi.

Mutta mitä siis olen oppinut. Ainakin sen, ettei Fatboy Headdemock ole sään kestävä ulkokaluste. Kuullostaa hieman oudolta, mutta näin minulle on nyt kerrottu moneen kertaa. Olen nimittäin yrittänyt epätoivoisesti reklamoida aivan hommeessa olevasta valkoisesta riippukeinusta. Mutta ei auta, kun se nyt vaan ei ole ulkokaluste. Ok, uskotaan. Olisi kuitenkin ollut kiva, jos myyjä olisi sen minulle kertonut.  Jos joku teistä sattuu sitä himoitsemaan, niin suosittelen kyllä miettimään sijoittelua tarkkaan.
Olisi minulla kuvakin, mutta jätetään se nyt julkaisematta.

Mutta jatketaan vielä yhdellä ilon aiheella ja hehkutuksella.
Harvemmin tulee poikettua "honkkariin". Kävin nyt etsimässä tiettyä maalia ja löysinkin aivan älyttömän edullisesti saappaat.




Nämä ovat talvikumisaappaat, eli vuorelliset. 
Just kivat mökille nämäkin, eikö? Jonne meidän olisi tarkoitus lähteä viikonloppuna, olisi treffit remonttimiehen kanssa. Niin ja katseltaisiin vähän kaivon paikkaa.

Reipasta loppuviikkoa!







Listalla

Tässä oma toivomuslista tulevista hankinnoista.
 Osa hieman akuutimpaa tarvetta. 
Tai korjataan, kaikki  tietysti ihan akuuttia, heti saatavia.




1. Iskun Omega-pöytä 2. Ikean Vittsjö pöytä 3. Iskun omega-tuoli 4. Pappelina-matto 5. Baseboy-roskakori 6. Varax-lepakkotuoli 7. Hay dlm-pöytä

Ulkopöytä onkin siis vaihtunut toiseen. Pidän kovasti tästä Iskun pöydästä ja sattumalta siihen kuuluvista tuoleistakin. Isku on mielestäni parantanut valikoimaa huomattavasti viime vuosina.

Aika namu tuo Pappelinan uusi matto, siis pakko saada. Ja kun ei ole varaa vipp-roskikseen, niin olisiko sitten tuo Baseboy, ei ihan halpa kyllä sekään.

Nyt onkin kivasti tulossa äitienpäivää, hääpäivää, synttäriä. Kaikki ihan lähiaikoina. Vinkkinä miehelleni, joka ei tietenkään tänne hoksaa katsoa.

Ihanaa viikonlopun jatkoa!