Kannuja ja kuppeja

Jatketaan taas tutulla keittiöaiheella.

Jostain syystä pienet kannut vetävät minua puoleensa. Ja kun kahvipöytä katetaan aika harvoin tässä talossa, niin olen kehitellyt niille uusia käyttötapoja. Tässä esimerkiksi Pentiki Geo -sarjan kannuun laitoin ihanan kimpun, jonka keräsin aamulenkillä.



Ja olette varmaan huomaneet, että rakastan Tine K:ta, niin kun moni muukin. Astioita, tarjottomia, kaikkea löytyy. Itse olen haalinut astioita monista paikoista, mutta  esimerkiksi  Home Nordilta,  klik, löytyy kattava valikoima Tine K:ta. Samoin huomasin, että heidän valikoimiin on tullut Uashmama pestävät paperiset säilytyspussukat, joita minulla kuvissa. Ihania, itse käytän niitä  keittiössä. Mutta sopivat mihin tahansa säilytykseen.








Tine K:n  astioihin sopii ihanasti kupit, jotka olen ostanut monday to sunday- blogin Päiviltä, täältä.



Tässä siis hieman tuotetietoutta kiinnostuneille.


Me lähdemme kohta mökille ja siellä onkin jännät paikat. Olen aina halunnut olla se mökin omistaja "huvila ja huussi" ohjelmassa. Tiedättehän, silmät kiinni, nyt saa avata ja tadaa, aivan ihana piha on valmis. Taidan päästä tänään melkein samoihin tunnelmiin. Siellä on nimittäin tehty terasseja, rappusia ja uimarantaa. Itse en ole käynyt siellä työn edistyessä.

Ihanaa ja jännittävää viikonloppua siis teillekin!


Lasipullo ja ruskean sävyjä

Tervehdys rakkaat lukijat! Pohdiskelin juuri äsken miten paljon ja miten ihania blogeja löytyykään. Ja miten hienoa, että joku tosiaan on löytänyt myös tänne ja lukenut tekstejäni tai ainakin katsellut  kuvia. Bloggariksi olen aika laiska kirjoittamaan. Mutta valokuvaus on hauskaa ja sitä me tänään taas "harrastimme".

Minulla on muistikuva nuoruudesta, että äitini keräsi vaasiin kasveja, joita me lapset kutsuttiin "pampuloiksi". Siksi kutsun niitä vieläkin, vaikka virallinen nimi taitaa olla osmankäämi.
Ajattelin kokeilla samaa eli laittaa niitä vaasiin. Ja tämä vaasi tai oikeastaan lasipullo on muuten myös lapsuudestani. Se oli ollut minulla jo jonkin aikaa, ennen kuin huomasin, miten trendikkään esineen omistinkaan. Oikeastaan tämä kirkastui vasta, kun siinä ollut rottinkinen punos alkoi repeillä ja päätin repiä sen kokonaan pois.












Samanlaisia lasipulloja on ainakin House Doctorin valikoimissa ja siihen osmankäämät sitten vaan tienvarresta sen ainaisen peikonpähkinäoksan sijaan. Äitini taisi muuten laittaa hiuslakkaa myös niihin pampuloihin, että pysyivät kasassa.

Tuo ihana talja on matkannut Islannista matkalaukussa kotiin.

Tuleva viikko tuo tullessaan paljon ihania sisustusjuttuja, joten palaan piakkoin!


Katujuhlissa

Meidän kadunpätkällä vietettiin eilen hauskoja hetkiä. Venetsialaiset tai katujuhlat, kumpaakin sanaa käytämme. Otamme vuorotellen jonkun kodin majapaikasi, sytytämme lyhydyt, syömme ja vietämme hauskan illan. Tämän kertainen oli jo yhdestoista, aika hyvin tässä muuttuvassa maailmassa. Lapsille katujuhlat ovat joulusta seuraavaksi paras.

Eilisen majapaikan  isäntä ja emäntä ovat naapureita, mutta myöskin ystäviä. Tässä ihanassa talossa tehdään ruokaa oikealla tulella ja istutaan terassilla takan lämmittäessä selkää. Ja tunnelma on aina korkealla.

Tässä muutama kuva, jonka ehdin napata.





















Viralliset venetsialaisethan on muuten ensi viikonloppuna, joten ehditte hyvin vielä järjestää tunnelmalliset kesän päättäjäiset.




Terveiset Espanjasta

En malta olla kertomatta teille, mitä kuvia ja terveisiä sain Espanjasta. Siellähän on meidän viimeisen käyntimme jälkeen tehty remonttia, niistä kerroin edellisessä Espanjan postauksessa, täällä.

Tänään saimme valokuvia valmiista keittiöstä. Tummanruskeat ovet on maalattu valkoisiksi ja keittiöön laitettu nahkavetimet. Samoin makuuhuoneen ovet on maalattu valkoisiksi.






Miten voikaan valkoinen maali tehdä ihmisen onnelliseksi. Ja nahkavetimet! Niistä vetimistä kerronkin teille myöhemmin lisää, kunhan suunnitelmat vielä vähän selkeytyvät. Joten olkaapa kuulolla.

Paremmat kuvat näette tietysti heti, kunhan pääsen itse paikan päälle viimeistelemään sisustuksen.

Näissä jännittyneen onnellisissa tunnelmissa toivotan teille ihanaa viikonloppua,  nauttikaa auringon lämmittävistä säteistä. Ja ne venetsialaiset siis seuraavaksi.







Mökin vessaremontti

Perjantai ja aurinko paistaa, nyt on kiva mennä vielä mökille, vaikkakin vain kuvin. Ja älkää pelästykö, en aio kertoa teille mökin ulkohuussin kohennuksesta, vaan aivan muunlaisesta vessaremontista.

Mökillä on siis vielä tällä hetkellä hieman pimeää ja  ahdasta. Jotain on siis keksittävä. Makuuhuoneiden välissä on ovi ja sen takana tila, jota mökin valmistaja on tarkoittanut  käytettäväksi sisävessana. Sitä siellä ei ole vaan sinne on varastoitu tavaraa. Mutta ikkuna sieltä löytyy ja sitä me tarvitaan, lisää valoa ja tilan tuntua.
Eli siis hommiin, tilan tyhjennys, maalaus ja oven poisto ja tadaa, olemme saaneet hienon työhuonesyvennyksen!











Eli vähän erilainen vessaremontti siis. Tulevaisuudessa toivon, että tila on meidän kulku laajennusosaan. Mutta malttamaton sisustaja haluaa jotain näkyvää ja mielellään heti.

Oranssi väri hiipi hieman salaa ja suunnittelematta elämääni, mutta eipä haittaa.

Katselkaa siis mökkejänne ja kotejanne avoimin silmin ja ideoikaa!


Elokuun yöt

Ihanan lämpöiset elokuun illat ja kynttilät. Tässä  kuvia meidän vuoden takaisesta projektista, eli lasiterassista. Siellä on ehditty jo monet hauskat hetket viettää ja sisustuskin on muuttunut vuoden aikana usein, ja tulee varmaan edelleen muuttumaan.

Ensin ennen kuva, jonka löysin. (Meillä on työhuoneessa rikki menneiden tietokoneiden hautausmaa, ja niissä tietenkin kuvat). Pahoittelen kuvan laatua.


Ensimmäiset juhlat juhlittiin vuosi sitten.



Nykyinen sisustus näyttää tältä, kynttilälyhdyt, tyyny ja huopa Living and Room.

































Aika musta-valkoista ja marokkolaishenkistä tällä hetkellä. Seuraavaksi kokeillaan ehkä vähän lisää värejä.

Sunnuntaista alkaen on muuten paras hetki nähdä tähdenlento, katselkaa taivaalle ja toivokaa. Itse en taida nyt toivoa mitään vaan lähetän terveiset rakkaalle ystävälle, joka lähti tähdeksi taivaalle.

Hyvää viikonloppua!